Asbest service Friesland

Ruime ervaring

Sinds 1993 zijn Mennic en Hofstra dak en wand actief met asbestsanering. Door werkzaam te zijn in vele branches kunnen wij voor elke klus een oplossing op maat aanbieden.

Gecertificeerd

Ons bedrijf is in het bezit van het procescertificaat Asbestverwijdering. Dit houdt in dat wij zorgvuldig, arbeids en milieu hygiënisch asbest verwijderen.

Verzorging voor het hele traject

Wij verzorgen voor u het hele traject van asbestinventarisatierapport tot vrijgave sanering om u zo volledig mogelijk te ontzorgen.

Asbest is ongezond. Bij inademing van vrijkomende asbestvezels loopt u het risico op longkanker, buikvlieskanker of stoflongen. Dit is de reden dat de rijksoverheid de verkoop en beroepsmatige toepassing van asbest in 1993 heeft verboden. Er zijn nog honderdduizenden asbestdaken in Nederland. Het is belangrijk dat het asbest verwijderen volgens de wet- en regelgeving wordt uitgevoerd. De beste asbest service in Friesland vindt u bij Mennic en Hofstra Dak en Wand. Beide bedrijven hebben de krachten gebundeld om de hoogste kwaliteit te bieden. Dankzij ons procescertificaat Asbestverwijdering weet u zeker dat de asbestsanering op veilige, zorgvuldige en milieuvriendelijke wijze plaatsvindt.

Brede klantenkring voor een deskundige en veilige asbestsanering

Asbest saneren is specialistenwerk. Mennic en Hofstra Dak en Wand geven u de garantie dat de werkzaamheden professioneel worden uitgevoerd. Wij hebben in de afgelopen ruim 25 jaar een brede klantenkring opgebouwd. Van gemeenten, woningstichtingen, bouwbedrijven en vastgoedeigenaren tot verzekeraars, de agrarische sector en particulieren. Wij adviseren en begeleiden u tijdens het gehele traject van asbestverwijdering. Onze asbest service in Friesland omvat:

 

  • Uitvoeren van een asbestinventarisatie, inclusief opstellen van een rapportage
  • Indienen van een sloopmelding bij de gemeente
  • Verwijderen van asbest
  • Afvoer van de asbesthoudende materialen
  • Regelen van de vrijgave na de asbestsanering
Asbest verwijderen Leeuwarden

Asbest service in Friesland staat voor grote opgave

 

Er werd in 2017 voor in totaal 480.000 vierkante meter asbest gesaneerd in Friesland. Daarbij werd gebruikgemaakt van een landelijke subsidieregeling voor asbest saneren. Landelijk is er nog ongeveer 80 miljoen vierkante meter met kankerverwekkend asbest te saneren. Exacte cijfers over Friesland zijn niet bekend bij boerenvakbond LTO Friesland. De opgave is groot, met vele agrarische opstallen met asbestdaken.

 

Asbest service in Friesland is dichtbij met de inzet van Mennic en Hofstra Dak en Wand. Er is een fonds voor asbestsanering in oprichting voor huiseigenaren. Dit fonds wordt betaald door het Rijk, provincies, gemeenten en banken. Voor bedrijven zijn er de subsidieregelingen MIA (Milieu Investeringsaftrek) en VAMIL (Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen) beschikbaar.

Asbestsanering, dakbedekking en zonnepanelen onder één dak

 

U vindt bij Mennic en Hofstra Dak en Wand alles onder één dak. Onze asbest service in Friesland omvat ook het leggen van nieuwe dakbedekking en het plaatsen van zonnepanelen. Wij bieden een totaalpakket en ontzorgen u van A tot Z. Sommige nutsbedrijven hebben een aantrekkelijke regeling om een asbestdak te vervangen door een nieuw dak met zonnepanelen. Neem contact op en informeer naar alle mogelijkheden.

Meer informatie over onze diensten?