Asbest subsidie

Ruime ervaring

Sinds 1993 zijn Mennic en Hofstra dak en wand actief met asbestsanering. Door werkzaam te zijn in vele branches kunnen wij voor elke klus een oplossing op maat aanbieden.

Gecertificeerd

Ons bedrijf is in het bezit van het procescertificaat Asbestverwijdering. Dit houdt in dat wij zorgvuldig, arbeids en milieu hygiënisch asbest verwijderen.

Verzorging voor het hele traject

Wij verzorgen voor u het hele traject van asbestinventarisatierapport tot vrijgave sanering om u zo volledig mogelijk te ontzorgen.

Het gebruik van asbest is sinds 1993 verboden. Er zijn echter nog honderdduizenden asbestdaken in Nederland die gesaneerd moeten worden. Vrijkomende asbestvezels zijn kankerverwekkend. Jaarlijks overlijden circa 1.000 mensen aan de gevolgen van asbest. Het kabinet wil er werk van maken om het aantal asbestdaken terug te dringen. Huiseigenaren kunnen straks een beroep doen op een speciaal fonds, als vorm van asbest subsidie. Ondernemers kunnen gebruikmaken van geldbesparende milieuregelingen, zoals de MIA en VAMIL. Mennic en Hofstra Dak en Wand zijn al ruim 25 jaar gespecialiseerd in asbest verwijderen. Het gecertificeerde bedrijf biedt voor elke klus een passende oplossing.     

Fonds voor huiseigenaren om asbest te verwijderen

De landelijke regeling voor asbest subsidie is per 15 december 2018 gesloten. Het plafond van het totale subsidiebudget (75 miljoen euro) was op dat moment bereikt. De regering wilde alle asbestdaken per 2024 verbieden, maar hier stemde de Eerste Kamer in juni 2019 niet mee in. Daarmee is het probleem niet van tafel. Volgens het dagblad AD resteert er in Nederland nog circa 80 miljoen vierkante meter met ziekteverwekkend asbest.

 

Dit is de reden dat staatssecretaris Stientje van Velthoven van Milieu op korte termijn een fonds wil instellen.  De rijksoverheid, provincies, gemeenten, en banken gaan hierin financieel participeren. Huiseigenaren met asbestdaken kunnen zich straks inschrijven voor dit fonds. Het is nog onbekend hoeveel geld hierin komt. Schakel Mennic en Hofstra Dak en Wand tijdig in voor een asbest verwijdering. Wij verzorgen het gehele traject. Van een asbestinventarisatie en sloopmelding tot een asbestsanering en vrijgave na de sanering.

Asbest verwijderen Leeuwarden

Asbest subsidie voor ondernemers om het bedrijf milieuvriendelijker te maken

 

Mensen die asbest inademen, hebben een verhoogde kans op het krijgen van dodelijke ziektes. Daarom mogen alleen gespecialiseerde bedrijven asbest verwijderen. Mennic en Hofstra Dak en Wand beschikken over het procescertificaat Asbestsanering. Dit betekent dat de asbestverwijdering op veilige, zorgvuldige en milieuvriendelijke wijze gebeurt. Alle saneringswerkzaamheden worden volgens de geldende wet- en regelgeving uitgevoerd.

 

Mennic en Hofstra Dak en Wand voeren dagelijks asbestsaneringen uit bij bedrijven, vaak in de agrarische sector. Voor ondernemers zijn er verkapte vormen van asbest subsidie. Zij kunnen een beroep doen op de MIA (Milieu Investeringsaftrek) als zij hun bedrijf milieuvriendelijker willen maken. De asbest subsidie geldt bijvoorbeeld als bedrijven hun asbestdak laten verwijderen en er zonnepanelen op laten zetten. De investeringsaftrek kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Met de VAMIL-regeling (Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen) kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven.

Subsidie voor combinatie van asbestsanering en plaatsing zonnepanelen

 

Mennic en Hofstra Dak en Wand hebben de kennis, ervaring, certificaties en materialen voor een deskundige asbestsanering. Wij zorgen in één werkgang voor nieuwe dakbedekking, met uitstekende isolatie. U dak ligt hierdoor niet langer open dan noodzakelijk. U kunt de besparingen vergroten met de plaatsing van zonnepanelen. Wij geven u graag deskundig en eerlijk advies over de voor u beste zonne-energie installatie.

 

Bent u geïnteresseerd in asbestsanering en wilt u meer weten over asbest subsidie? Neem contact op met Mennic en Hofstra Dak en Wand. U krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Meer informatie over onze diensten?