Asbest verwijderen Friesland

Ruime ervaring

Sinds 1993 zijn Mennic en Hofstra dak en wand actief met asbestsanering. Door werkzaam te zijn in vele branches kunnen wij voor elke klus een oplossing op maat aanbieden.

Gecertificeerd

Ons bedrijf is in het bezit van het procescertificaat Asbestverwijdering. Dit houdt in dat wij zorgvuldig, arbeids en milieu hygiënisch asbest verwijderen.

Verzorging voor het hele traject

Wij verzorgen voor u het hele traject van asbestinventarisatierapport tot vrijgave sanering om u zo volledig mogelijk te ontzorgen.

Asbest is gevaarlijk materiaal. Als asbest breekt, afbrokkelt of verbrandt, komen er kankerverwekkende stoffen vrij. Niet iedereen mag asbest verwijderen in Friesland. Het is specialistenwerk, dat door een gecertificeerd bedrijf moet worden uitgevoerd. Mennic en Hofstra Dak en Wand zijn al sinds 1993 actief met professionele asbestsaneringen bij woningen, bedrijven, schuren en loodsen. Wij nemen de gehele procedure voor u uit handen. Van de eerste asbestinventarisatie tot de sloopmelding bij de gemeente. Van de daadwerkelijke asbestverwijdering tot de vrijgave na de sanering. Neem contact met ons op. Wij helpen u op vakkundige, veilige en milieuvriendelijke wijze met asbest verwijderen in Friesland.

Nog vele honderdduizenden asbestdaken te saneren

Het gebruik van asbest is sinds 1993 verboden in Nederland. Er zijn nog vele honderdduizenden asbestdaken. Dat is een gevaar voor de volksgezondheid. Er sterven namelijk jaarlijks circa 1.000 mensen aan de gevolgen van asbest. Het ziekteverwekkende materiaal komt voor in gevelplaten, bij schoorstenen en luchtkanalen, golfplaten, afvoeren en brandwereld board. Mennic en Hofstra Dak en Wand zijn in het bezit van het procescertificaat Asbestverwijdering. Ons bedrijf is opgenomen is het certificatenregister van de Stichting Ascert. Deze organisatie stimuleert namens de rijksoverheid de verwijdering van asbest in Nederland.

Brede klantenkring voor asbest verwijderen in Friesland

 

Er gelden strenge regels voor het omgaan met asbest. Mennic en Hofstra Dak en Wand kunnen u op maat adviseren over de aanpak van asbest verwijderen in Friesland. Wij beschikken over de kennis, ervaring en materialen om exact in kaart te brengen waar u asbest u in uw gebouwen heeft. Onze deskundige aanpak heeft ons de afgelopen ruim 25 jaar een brede klantenkring opgeleverd. Van gemeenten, bouwbedrijven, verzekeraars en woningstichtingen tot vastgoedeigenaren, de agrarische sector en particulieren.

Totaalaanpak: asbestsanering met nieuwe dakbedekking en zonnepanelen

 

Onze meerwaarde zit tevens in onze totaalaanpak. Wij zorgen na de asbestsanering direct voor een nieuwe dakbedekking. Uw dak ligt hierdoor slechts kort open. U krijgt een duurzaam en goed geïsoleerd dak. U bespaart op uw energiekosten als u gelijk zonnepanelen laat aanbrengen door Mennic en Hofstra Dak en Wand. Er is voor huiseigenaren een fonds in oprichting voor asbestsaneringen. Voor bedrijven zijn er de subsidieregelingen MIA (Milieu Investeringsaftrek) en VAMIL (Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen). Wij kunnen u hier alles over vertellen.

 

Asbestdaken worden op termijn verboden. Roep daarom de hulp in van Mennic en Hofstra Dak en Wand. Wij zorgen voor asbest verwijderen in Friesland, waarbij u volledig ontzorgd wordt.

Meer informatie over onze diensten?