Asbestsanering Friesland

Ruime ervaring

Sinds 1993 zijn Mennic en Hofstra dak en wand actief met asbestsanering. Door werkzaam te zijn in vele branches kunnen wij voor elke klus een oplossing op maat aanbieden.

Gecertificeerd

Ons bedrijf is in het bezit van het procescertificaat Asbestverwijdering. Dit houdt in dat wij zorgvuldig, arbeids en milieu hygiënisch asbest verwijderen.

Verzorging voor het hele traject

Wij verzorgen voor u het hele traject van asbestinventarisatierapport tot vrijgave sanering om u zo volledig mogelijk te ontzorgen.

Zoekt u een professioneel en ervaren bedrijf voor een asbestsanering in Friesland? Mennic en Hofstra Dak en Wand denken met u mee en ontzorgen u van A tot Z. Wij zijn al ruim 25 jaar actief op het gebied van asbest verwijderen. Onze gecertificeerde specialisten werken veilig, zorgvuldig en milieubewust voor uiteenlopende klanten. Van gemeenten, woningstichtingen, bouwbedrijven en vastgoedeigenaren tot verzekeraars, de agrarische sector en particulieren. Wij hebben alles onder een dak. Na asbest saneren in Friesland zorgen wij voor nieuwe dakbedekking en zonnepanelen. Wij kunnen dankzij onze efficiënte werkwijze de kosten zo laag mogelijk houden.

Asbestvezels brengen grote gezondheidsrisico’s met zich mee

Mennic en Hofstra Dak en Wand zijn sinds 1993 actief met asbest saneren in Friesland. Het is het jaar dat in Nederland een verbod op het gebruik van asbest werd ingesteld. Nu ruim een kwarteeuw later zijn de asbestdaken nog steeds niet verdwenen. Er zijn er nog honderdduizenden in Nederland. Ofwel: er resteert nog ongeveer 80 miljoen vierkante meter met ziekteverwekkend asbest.

 

Dit brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee, stelt de rijksoverheid. Elk jaar overlijden circa 1.000 mensen aan de gevolgen van asbest. Zij worden ziek door het inademen van asbestvezels. Dit leidt uiteindelijk tot longkanker, buikvlieskanker (mesothelioom) of stoflongen. Voorkom ellende en ga over tot een asbestsanering in Friesland door de experts van Mennic en Hofstra.

Asbest saneren in Friesland met hulp van een fonds en milieuregeling

 

Asbestdaken raken na verloop van tijd beschadigd door weer en wind. Op het moment dat asbestvezels vrijkomen, loopt u gevaar. De Nederlandse regering wilde per 2024 alle asbestdaken verbieden, maar dit wetsvoorstel sneuvelde in de Eerste Kamer. Wél is er een speciaal fonds in oprichting, waar huiseigenaren straks een beroep op kunnen doen om hun asbestdak te saneren. Dit fonds wordt gevoed door de rijksoverheid, provincies, gemeenten en banken.

 

Bedrijven kunnen een asbestsubsidie aanvragen via de MIA (Milieu Investeringsaftrek) en VAMIL (Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen). Deze regelingen zijn er voor ondernemers die hun bedrijf milieuvriendelijker willen maken. U bespaart hiermee flink op de kosten van asbest saneren in Friesland door Mennic en Hofstra Dak en Wand.

Vakkundige asbestsanering door een gecertificeerd bedrijf

 

Een grote asbestsanering in Friesland mag alleen door een gecertificeerd bedrijf worden uitgevoerd. Dan bent u bij Mennic en Hofstra Dak en Wand aan het juiste adres. Ons vakbedrijf is in het bezit van een erkend procescertificaat Asbestverwijdering. Dit betekent dat wij het asbest saneren in Friesland op zorgvuldige, veilige en hygiënische wijze uitvoeren. Wij stellen een asbestinventarisatierapport op en wij zorgen voor een sloopmelding. Wij regelen het asbest verwijderen en de vrijgave ná de sanering. Alle werkzaamheden worden volgens de wet- en regelgeving uitgevoerd.

Asbestsanering in Friesland met nieuw dak en zonnepanelen

 

Wilt u na de asbestsanering in Friesland nieuwe dakbedekking en zonnepanelen? Ook dat regelen Mennic en Hofstra Dak en Wand voor u. Wij zorgen voor een duurzaam en goed geïsoleerd dak. Wij adviseren u deskundig en eerlijk over een zonne-energie installatie. Neem contact op voor ons fullservice dienstenpakket. Wij staan voor u klaar.

Meer informatie over onze diensten?